Felhasználási javaslatok:
Ahány család, annyi ízlés – a Szendrei csökkentett szénhidráttartalmú tészták sokoldalúan felhasználhatók! Legyen szó egy gazdag pörköltről, selymes tésztafogásról vagy egy különleges zöldséges egytálételről, termékeink garantálják az étel sikerét.
Összetevők:
Búzaliszt, búzaglutén, teljes kiőrlésű rizsliszt, sűrítőanyag: guarliszt, kukoricaliszt, víz, lisztkezelőszer: aszkorbinsav.
Főzési javaslat:
A tökéletes állag érdekében forraljon fel bőséges mennyiségű (legalább 6 liter) vizet fél kilogramm tésztához. A tésztát csak forrásban lévő, enyhén sós vízbe helyezze! Kíméletes kevergetés mellett főzze al dente állagúra – így megőrzi természetes rugalmasságát és gazdag ízvilágát. A túlfőzés elkerülése érdekében figyelje az állagot folyamatosan!
Tárolási javaslat:
Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó. A felbontott csomagolást gondosan zárja vissza, hogy megőrizze a termék frissességét.
Átlagos tápérték 100 g termékre vonatkoztatva:
|
Átlagos tápérték 100 g kifőtt tésztában:
|
Energia
|
1560,7kJ/371,6kcal
|
481kJ/114kcal
|
Zsír
|
1,7 g
|
0,9 g
|
amelyből telített zsírsavak
|
0,4 g |
0,2 g
|
Szénhidrát
|
52 g
|
15 g
|
amelyből cukrok:
|
2,0 g |
0,5 g
|
amelyből keményítő:
|
50 g
|
14,5 g
|
Rost:
|
9,7 g
|
1,5 g
|
Fehérje
|
32 g
|
11 g
|
Só
|
0,3 g
|
0,03 g
|